Navigation Menu+

Izašlo drugo izdanje slikovnice “Tigiji i spletka duha Pohlepića”

“Tigiji i spletka duha Pohlepića” priča je o pohlepi i zbunjenosti neobjašnjivom željom da se posjeduje više. Međutim, Tigiji nisu postali sretniji gomilanjem voća, povrća i plodova kojima ih je hranila Tiga. Svojim ponašanjem Tigiji su izazvali probleme.

Zbog toga kreću u potragu za rješenjem, kako bi vratili osjećaj sreće u svoja srca i ravnotežu na svoj planet. Kroz priču o Tigijima i duhu Pohlepiću učimo o malim, svakodnevnim aktivnostima koje mogu provoditi djeca i odrasli, kao što je odvajanje korisnog otpada u spremnike i recikliranje. Priča o Tigijima i pohlepi koja je izazvala probleme na planetu Tiga, poticaj je na promišljanje o odgovornosti za planet na kojem živimo. Zadatak je nas odraslih da učimo djecu, one kojima ovaj planet ostavljamo u naslijeđe, da odmalena stječu dobre navike i da razumiju zašto je važno provoditi male, svakodnevne aktivnosti, koje u konačnici daju velike rezultate. 

Knjiga potiče i svakodnevnu brigu o okolišu i odgovorno zbrinjavanje otpada. Objašnjena je važnost odvajanja i prikupljanja korisnog otpada, jer na taj način štedimo resurse i novac. Djecu se upoznaje sa svrhom reciklažnog dvorišta a ujedno ćemo i odgonetnuti što se dešava sa svim tim otpadom koji smo prikupili.

Narudžbenica Tigiji i spletka duha Pohlepića lux 1 2018