Navigation Menu+

Izložba ilustracija iz knjige Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk u knjižnici Savski Gaj

Pozivamo Vas na izložbu ilustracija iz knjige za djecu autorice Nikoline Bošnjak, “Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk”, koje će vas uvesti u paralelni svijet Tigija, tako različit i tako sličan našem. Izložba traje od 16.10.2017 – 16.11.2017.

Sličan po problemima sa kojima se susreću ali različit zbog spremnosti i brzine kojom probleme na svom planetu Tigi rješavaju.

Ilustracije za knjigu narisala je Petra Vrdoljak Rundek i u ovoj pustolovini Tigiji se susreću sa problemom nestanka plodova ljekovite biljke koju zovu Anuk.

Svake godine Tigiji idu u berbu plodova od kojih se kuha čaj i koji ih održava zdravima. Ove godine, plodova nema. Kako bi otkrili zašto nema plodova i zašto je ljekovita biljka uvrijeđena, Tigiji kreću u istraživanje šume. Tamo će susresti dva neočekivana posjetitelja iz svemira, kojima se brod pokvario i pao na planet Tigu dok su bježali od zle Svemirske vještice…

Što je bilo dalje, dođite pogledati. Povedite djecu i posudite neku od knjiga o Tigijima kako bismo učinili i naš planet ljepšim, sigurnijim te sačuvali raznolikost biljnog i životinjskog svijeta na njemu.

O autorici  – Nikolina Bošnjak

Objavila je knjige „Tigiji i spletka duha Pohlepića“ (2009. i 2016., drugo izdanje), „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk“ (2010.), „Tigiji u kraljevstvu Tamne magle“ (2014.) i „Tigiji i povratak Svemirske vještice“ (2017.) u kojima se bavi problemima zaštite okoliša i prirode. Diplomirala je i magistrirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

O ilustratorici – Petra Vrdoljak Rundek

Napisala je i ilustrirala priču „Babina svjetiljka“. Ilustrirala je seriju slikovnica o Tigijima: „Tigiji i spletka duha Pohlepića“, „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk“, Tigiji u kraljevstvu Tamne magle“ i „Tigiji i povratak Svemirske vještice“ autorice Nikoline Bošnjak.