Navigation Menu+

Autorica Tigija, Nikolina Bošnjak gostuje u knjižnici Ante Kovačić u Zaprešiću

Članovi Čitateljskog kluba za djecu, knjižnice Ante Kovačić u Zaprešiću 09. prosinca 2016. u 18 sati susreli su se s književnicom Nikolinom Bošnjak, autoricom slikovnica o Tigijima.

Djeca su za autoricu pripremila pitanja o knjigama koje su pročitala. Zanimljiva su pitanja koja su zanimala djecu. Kako su nastali Tigiji, kako su dobili ime?

Od likova koji se pojavljuju u knjizi najintrigantnija do sada je Svemirska vještica. Zato jer nitko ne zna njezino ime a svojim je slikovitim karakterom pobudila oprečne reakcije.

Autorica je s djecom razgovarala i o mogućim novim zapletima, jer knjiga “Tigiji u kraljevstvu Tamne magle” završava tako da Svemirska vještica ponovno poziva svoje sluge i daje im novi zadatak… Nema kraja pustolovinama! 🙂

Najavljena je i nova knjiga koja je u pripremi “Tigiji i povratak Svemirske vještice” za koju autorica kaže, da su je događaji opisani u toj knjizi, dok je pisala tigiji3 ve– totalno iznenadili! Svi jedva čekamo novu knjigu!

Nakon susreta održala se i radionica izrade božićnih ukrasa od rolica papirnatih ručnika! Na taj način smo pokazali da je upcycling – izrada novih predmeta od starog materijala koji bi možda bacili u smeće, zabavna aktivnost kojom smanjujemo količinu otpada i izrađujemo nove korisne predmete.